icloud-activation-check
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Planuiti sa cumparati un iPhone sau iPad second-hand si nu stiti daca este furat? Daca il cumparati de la o persoana fizica, fie de pe plan local sau dintr-o sursa ca OLX, eBay, etc., lucrurile vor deveni mai complicate.

Din motive inca necunoscute, Apple a dezactivate functia Activation Lock checker, care pana acum era disponibila din iCloud. Acest tool era capabil sa detecteze (folosind codul IMEI al dispozitivului) starea acestuia, mai exact daca este ACTIV sau BLOCAT. Aceste informatii ajutau comparatorul sa afle daca telefonul este furat sau nu.

Riscul

De exemplu, un hot pune la vanzare un iPhone la un pret foarte mic pe OLX pentru al vine mai repede, dar daca telefonul este inca blocat pe contul proprietarului (expresia “blocat in iCloud”), dvs. nu veti fi capabil sa faceti nimic cu el si fara Activation Lock checker nu veti putea determina starea telefonului inainte de al cumpara.

Solutii disponibile

Cu toate acestea, nu este totul pierdut. Daca intentionati sa-l achizitionati online, puteti solicita de la vanzator codul IMEI si sa-l verificati pe urmatoarele site-uri ale operatorilor de telefonie mobila:

Ce este important de remercat, totusi, o verificare IMEI va poate ajuta sa stabiliti daca telefonul este furat, insa nu va indica faptul daca este inca blocat in contul de proprietar anterior. Intr-adevar, noi credem ca este foarte posibil ca un IMEI sa apara “curat, in tim ce iPhone-ul sau iPod-ul este inca blocat de utilizator.

Indicatii date de Apple

In concluzie, Apple ofera urmatoarele indicatii atunci cand cumparati un dispozitiv utilizat:

Atunci cand achizitionati un iPhone, iPad, iPod sau Apple Watch de la altcineva decat un distribuitor autorizat Apple, pentru siguranta dvs. asigurati-va ca dispozitivul a fost sters si nu mai este conectat la contul proprietarului anterior. Inainte de a cumpara urmati acesti pasi:

  1. Porniti dispozitivul si glisati pentru a debloca
  2. Daca va cere codul de deblocare pe ecranul de intampinare, dispozitivul nu a fost sters. Adresati-va vanzatorului pentru a putea sterge complet dispozitivul, accesand Setari > General > Resetare > Stergere continut si setari. Nu achizitionati unu iPhone, iPad sau iPod pana cand acesta a fost sters.
  3. Incepeti procesul de configurare a dispozitivului
  4. Dupa ce alegeti o limba, tara sau o reginune, precum si conectarea la o retea de internet, dispozitivul va incepe procesul de activare. In cazul in care vi se va cere ID-ul si parola utilizatorului anterior Apple, dispozitivul este inca conectat la contul anterior si va trebui sa returnati dispozitivul inapoi la vanzator si sa introduca datele necesare. In cazul in care proprietarul anterior nu este prezent, el poate scoate dispozitivul din contul lui prin conectarea la icloud.com/find. Nu achizitionati unu iPhone, iPad sau iPod pana cand acesta nu a fost sters din contul proprietarului anterior.

Veti sti ca un dispozitiv este gata pentru utilizare atunci cand acesta va cere sa-l configurati “Configurarea iPhone-ului“, “Configurarea iPad-ului“, “Configurarea iPod-ului” prima data cand il porniti.

Pe scurt: Cumparati doar de la cineva cu care va puteti intalni pentru a avea timp sa faceti procesul de configurare inainte de a da banii. Daca ati avut orice experiente bune sau rele cu aceste dispoztivie, va rugam sa impartasiti ganduri si sfaturi in comentarii!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

LASA UN RASPUNS