Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Windows 10 ofera un manager de aplicatii pentru aplicatiile care se vor lansa inca de la pornirea sistemului de operare. Orice utilizator poate sa foloseasca acest manager care este foarte usor de folosit si practic este inclus in sistemul de operare.

Windows-ul are tendinta sa lucreze mai incet dupa ce ati instalat o gramada de programe pe calculator, mai ales atunci cand aceste sunt setate sa porneasca deodata cu sistemul de operare.

Accesarea Startup Manager

Gasiti acesta optiune in Task Manager (Managerul de activitati). Acest lucru il puteti realiza dand click dreapta pe Taskbar (Bara de activitati), iar apoi selectati Task Manager (Managerul de activitati).

taskbar

In mod normal se va deschide TaskManger-ul (Managerul de activitati) si se va afisa intr-o fereastra o lista de programe deschise. Va fi nevoie sa apasam pe butonul More details (Mai multe detalii) din partea de jos a acesteia.

taskmanager

Dezactivarea programelor de pornire pentru Windows 10

Acest manager ar trebui sa fie foarte usor de folosit, deoarece este foarte simplificat. Veti vedea o numele programelor, iar mai in dreapt anumele producatorului aplicatiei respective.

De asemenea mai vedeti si Startup impact (Impactul de pornire) care poate fi Low, Medium sau High (Scazut, Mediu sau Ridicat). Daca vedeti ca scrie Not measured (Nu a fost masurat) inseamna ca a fost adaugat recent iar Windows-ul nu a avut inca sansa de a urmari comportmentul programului.

Pentru dezactivare, din coloana Status (Stare) vet selecta Disable (Dezactivare).

startup-windows-manager

Adevarata provocare apare atunci cand va trebui sa decidem ce sa dezactivam si ce nu. De exemplu daca avem instalat Dropbox sau Google Drive, acestea trebuie sa porneasca odata cu calculatorul pentru a putea obtine o sincronizare buna a fisierelor, dar daca le dezactivam, atunci ele nu se vor mai sincroniza automat. De asemenea mai puteti dezactiva si Skype din lista.

O alta solutie pentru a avea un Windows mai rapid e sa folositi SSD. 

Stocarea de fisiere local a fost si va ramane clasica pe HDD, dar in cazul celor mai uzuale programe e bine sa folosim o alta metoda de stocare si anume: stocarea pe SSD.

Diferenta majora dintre SSD si HDD o reprezinta viteza de citire/scriere pe care acestea o au. Cunoastem faptul ca un SSD este cu mult mai rapid de cat un HDD obisnuit iar acest lucru se datoreaza memoriei flash pe care o utilizeaza.
Pentru a va asigura ca aveti cel mai rapid start-up pentru Windows va recomandam sa folositi un SSD.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

LASA UN RASPUNS